Continutul site-ului este protejat de copyright ca proprietate intelectuala. Fara acordul scris al romehome.ro nu se accepta copierea (sub orice forma) a oricarei parti din website (design, text, imagini, etc.)
„Dumnezeu este in detalii” – Ludwig Mies van der Rohe
Detaliile fac diferenta!
Unul dintre avantajele importante al structurii frame Lightweight Steel Frame (LSF/LGS/LGSF) este versatilitatea.
Practic, asta inseamna ca exista foarte multe variante de alcatuire a detaliilor constructive prin combinarea profilelor de tip U si C astfel incat sa corespunda cerintelor de rezistenta si stabilitate cat si din punct de vedere al combinatiilor de materiale care se pot utiliza pentru rezolvarea cerintelor legate de eficienta energetica, acustica, montaj-manipulare, cerinte estetice, de buget, etc.
Detaliile rezolvate corect maresc durata de utilizare a constructiei, pun in valoare caracteristicile materialelor folosite si participa decisiv in eficientizarea pe toate planurile a cladirii.
Fara Chimicale Toxice
Fara Mucegai
Fara Termite
Fara Gaze si Vapori
Fara Miscari sau Crapaturi
Fara Inclinari sau Aplecari
Nu este necesară uscarea
Nu este afectata de ploaie
Fara Rugina
Non Combustibila
Pentru mai multe detalii, acceseaza sectiunea download.
Case frame
Au la baza o tehnologie moderna (Lightweight Steel Frame) legata de utilizarea unei structuri de rezistenta performante, alcatuita din profile de otel zincat cu pereti subtiri procesate la rece, foarte usoara, realizata numai din otel de calitate structurala si care, proiectata, calculata, realizata si montata conform normelor si normativelor, este extrem de rezistenta la foarte multe tipuri de solicitari.
Conformari standard
• Greutatea structurii frame este cuprinsa intre 40-60kg/mp;
• Inaltime maxima a cladirii P+2E (H) – 12-15 m;
• Inaltimea intre doua plansee (h) – 3,6-4 m;
• Deschidere standard intre doi pereti (d) – 6 m;
• Deschidere standard a golului de tamplarie (l) – 4 m;
• Consola (c) – 1,2 m (doar structura planseului);
• Panta acoperisului (u) – 5 – 90 grade;
Fundatii
Unul dintre avantajele majore ale constructiilor frame este faptul ca sunt usoare si in consecinta si fundatiile pentru o astfel de constructie sunt mai reduse cu pana la 40% fata de fundatia unei case construite in sistem clasic cu zidarie si beton armat.
Pereti si fatade
Alcatuirile peretilor de interior/exterior raspunde la mai multe cerinte simultan (termoizolare, fonoizolare, rezistenta, eficienta energetica) cu singurul amenadament ca totul trebuie rezolvat inca din faza de proiectare si modelare.
Tamplarie
Structura frame (LSF) poate integra relativ usor toate tipurile de tamplarie indiferent de materialul din care sunt fabricate: lemn masiv, stratificat sau din aglomerate de lemn, PvC, aluminiu, otel sau combinatii intre acestea.
Recomandam cateva conditii minime, de care noi tinem seama intotdeauna:
• Tamplaria trebuie sa integreze geam triplu (tripan);
• Valoare U a tamplariei impreuna cu sticla sa fie mai mica decat 1;
• Montajul tamplariei sa se faca pe bride, in afara cazului in care producatorul tamplariei specifica altceva;
Plansee intermediare si scari
Alcatuirile de plansee intermediare pot raspunde la mai multe tipuri de solicitari (structurale, acustice, izolare termica, etc) in functie de cerintele specifice ale proiectului.
Terase
Din punct de vedere structural terasele sunt foarte asemanatoare planseelor intermediare si in functie de deschideri si de incarcari se pot utiliza profile C/U200 sau C/U300 cu dispunere simpla sau dubla (spate in spate).
Exista doua modalitati de dispunere a planseului terasei in cadrul structurii frame:
• cu montanti intrerupti;
• cu montantii peretilor continui;
Acoperisuri cu panta
Acest tip de acoperire este poate cel mai cunoscut si utilizat pentru toate tipurile de constructii dar mai ales pentru cele rezidentiale. Structura frame (LSF) permite rezolvari clasice si moderne pentru acoperisurile astfel conformate.