Noua pasi cheie pentru construirea unei case sanatoase

În lumina controversei recente privind taierile de lemn excesive, cumpărătorii actuali cer locuințe ce nu le vor face rău in timp. Acest lucru înseamnă că, constructorii care isi doresc să construiasca casele lor etanșe și eficiente din punct de vedere energetic, trebuie să fie extrem de atenți în legătură cu produsele și materialele pe care le folosesc.

Este problema construcțiilor eficiente din punct de vedere energetic: clădirile bine etanșate pot acumula substanțe chimice toxice, mucegai, polen și alte substanțe iritante ?

Primul lucru de care constructorii trebuie să fie conștienți este că trebuie sa le ceara producătorilor ( fisele tehnice ale materialelor ).

Solicitarea transparenței referitor la compozitia materialelor puse in opera poate avea cel mai mare impact asupra sănătății locuințelor.

Pe măsură ce mai mulți producători prezinta în mod voluntar ceea ce contin produsele lor, concurenții lor vor trebui să urmeze exemplul.

Există programe cum ar fi „Declare label” oferite de către Institutul International Living Future, care oferă producătorilor modalități ieftine de a-și certifica produsele printr-o etichetă de terță parte, si nu numai acesta.

În domeniul clădirilor de locuințe, unii dezvoltatorii de locuințe, aplică controlul calității prin teste de performanță, sănătate și dezvoltare a clădirilor, pentru a se asigura că toate proiectele sunt certificate de terțe părți la programe precum LEED, nZEB și Passive House.

Structura metalica Structura lsf case la cheie casa structura metalică

În timp ce aceste certificări asigură că produsele care sunt folosite sunt făcute pentru un nivel mai ridicat de sănătate, specificarea materialelor potrivite reprezintă doar un pas în planul de joc pentru a asigura o bună calitate a aerului în interior.

Este nevoie de o gamă largă de strategii bazate pe știință – de la ventilație și control al umidității la diminuarea radonului și la practicile de construcție conștiincioasă – pentru a vă asigura că o casă este sănătoasă. Aici este lista noastră de verificare:

1.Efectuați un test de calitate a aerului din interior certificat de un laborator terț. Testarea calității aerului din interior prin utilizarea unui laborator profesional terț vă va oferi o valoare de performanță pentru a compara și îmbunătăți constructia.

Luați în considerare testarea pentru formaldehidă, tVOC, particule și mucegai.

2.Mențineți la minimum schimbările de aer. Asigurați-vă că, casa este construită pentru a efectua mai puțin de 1,5 ACH @ 50 Pascal. (calculul schimburilor de aer pe ora).

Ne place să construim la standardele de casa pasivă 6 AHC @ 50, dar 1.5 este un obiectiv bun in cazul in care începeți doar să măsurați această valoare. O izolatie etansa împiedică praful, insectele și particulele din aer să pătrundă în colțurile întunecate si inguste ale majorității locuințelor.

3.Asigurați o ventilație echilibrata cu recuperare si distribuire a caldurii. Instalarea unui sistem de ventilație cu recuparare de caldura este esențială pentru confortul superior și calitatea aerului. Acest lucru face sigur că nu există dezechilibru de presiune în casă.

Dacă sistemul dvs. de ventilație este distribuit în întreaga casă, va fi asigurat aerul proaspăt care ajunge în toate locațiile pe care le doriți, cum ar fi si deasupra paturilor dvs.

4.Asigurați-vă că pereții sunt modelați folosind instrumentul precum „WUFI” sau alte programe asemanatoare, pentru a garanta un potențial adecvat de uscare. WUFI este un instrument de modelare hidrotermică care modelează ansamblul exact al clădirii cu toate straturile până ajunge la climatul dvs. exact.

Acesta rulează un model pe mai multe ani care arată dacă există riscul de condensare în peretele dvs. și evaluează potențialul de creștere a mucegaiului.

Condensarea în peretele dvs. este umezeală, iar umiditatea duce la deteriorarea clădirii.

5.Instalați detectoarele de monoxid de carbon pe fiecare etaj și la mai puțin de 15 metri de toate dormitoarele.

Un gaz inodor si fatal precum monoxidul de carbon este, evident, important de monitorizat în casă, iar instalarea corectă a detectorilor va asigura că nu există niciodată un nivel periculos.

6.Instalați un ventilator pentru radon sub podea care se deschide prin acoperiș. Un ventilator pasiv instalat prin acoperiș este ieftin și ușor de montat.

Mergem cu un pas mai departe și, de asemenea, puteti instala un ventilator de evacuare intr-o cutie de joncțiune lângă conducta din pod, în cazul în care unul din proprietari are nevoie sau dorește să adauge un sistem activ de atenuare a radonului.

7.Lucrează pentru a elimina condensul, ce poate duce la creșterea mucegaiului. O treime din valoarea R a casei trebuie instalată în afara barierei de vapori pentru a asigura eliminarea tuturor suprafețelor de condensare din ansamblul peretelui.

Aceasta este o regulă bună pentru zonele cu temperaturi mai scăzute și WUFI este un instrument excelent pentru a verifica dacă sistemul funcționează corect.

Izolarea exterioară va încălzi mantaua exterioară astfel încât fața interioară a căptușelii să nu devină o suprafață de condensare.

8.Faceți fotografii cu toate cavitățile de perete înainte de izolare. Transparența este esențială pentru a menține încrederea clienților, știind că garantati calitatea produsului.

Întotdeauna mi-am scuturat capul când am remodelat o casă și am găsit gunoi și rumegus în interiorul cavităților de perete, lucru ce garantează case murdare și prăfuite.

Facand aceste imagini întăriti faptul că vă mândriți cu curățenia casei construite de dvs. și oferă, de asemenea, clienților locațiile exacte ale tuturor sistemelor mecanice cat și a știfturilor.

Aceste informații sunt cheia pentru remodelarea viitoare.

9.Verificati cu atentie pătrunderile exterioare la ferestrele și acoperiș pentru a ajuta la depistarea si eliminatea posibilei ape acumulate.

Din păcate, proprietarii de case s-au obișnuit cu scurgeri ale ferestrelor și acoperișurilor ce trebuiesc reparate sau schimbate. Dacă apa exterioară își găsește drumul în casa dumneavoastra, aceasta nu poate fi considerată o casă sănătoasă.

Sursa: http://www.ecobuildingpulse.com

Vreau sa stiu mai mult

Construieste-ti casa visurilor tale!