Casa din structura metalica usoara laminata la rece

CASE PE STRUCTURA METALICA USOARA
Avantajele caselor RoMeHOME

Alegerea unei casei pe structura metalica RoMeHOME va confera cateva avantaje imediate: Alegerea unei casei pe structura metalica RoMeHOME va confera cateva avantaje imediate:

– Timp de executie redus.

Este intr-adevar unul dintre cele mai importante avantaje ale caselor pe structura din profile de tabla de otel zincat.

Cei mai multi dintre beneficiarii care incep constructia unei case pe structura din zidarie si/sau beton armat spera ca finalizarea lucrarilor si inchiderea santierului sa se intample inca din primul an.In cazul nostru, dupa ce au fost finalizate lucrarile de turnare a fundatiei, montarea structurii metalice din profile de tabla de otel zincat pentru o casa obisnuita cu parter si etaj mansardat (Sdesf.=120mp) dureaza intre 7-10 zile lucratoare.

Datorita faptului ca cele mai multe dintre procesele constructive folosesc procedee uscate (aprox. 80%) sau procedee umede cu timpi foarte scurti de punere in opera si utilizare (20%), se poate ajunge ca, impreuna cu o echipa experimentata de montatori, ca cea pe care v-o poate pune la dispozitie RoMeHOME, in maxim 40 de zile sa va puteti muta in casa noua.

Pentru cei care platesc deja rate pentru un credit si nu numai, este extrem de important sa poata intra cat mai repede in posesia locuintei pe care si-o doresc.

Structura metalica Structura lsf case la cheie casa structura metalică
Vedere perspectiva a elementelor structurale – pereti, plansee, pregatire pentru debitare

– Greutate redusa a structurii si a casei.

O constructie usoara, realizata din profile de tabla de otel zincat, presupune ca si fundatia pe care aceasta este asezata poate fi mai redusa decat in cazul unei case realizate pe structura obisnuita din zidarie si/sau beton armat, rezultand implicit si costuri mai reduse pentru realizarea acesteia.

In functie de structura terenului si de conformarea casei se poate ajunge la reduceri de pana la 40% a fundatiei.

Din fericire, greutatea redusa a structurii din profile metalice se manifesta nu numai la nivelul fundatiilor dar si la nivelul usurintei de a transporta profilele respective de la fabrica pana la locul de executie dar si la usurinta de manipulare a acestora pe santier.

Daca tinem seama ca pentru o casa obisnuita cu parter si etaj mansardat (Sdesf.=120mp) greutatea totala a structurii metalice este de aproximativ 6 tone, atunci putem sa ne dam seama ca in realitate costurile legate de transport si manipulare sunt mult diminuate, casele pe structura metalica din profile de tabla de otel zincat fiind o alternativa eficienta de construire in locurile greu accesibile sau cu spatii de manevra limitate.

– Precizie in executie.

Abaterile cat mai mici de la cotele si dimensiunile specificate prin proiect a tuturor elementelor constructive, atat pe orizontala cat si pe verticala, definesc o constructie executata corect si cu pierderi reduse de materiale.

Profilele metalice din tabla de otel zincat produse de RoMeHOME pentru structura caselor, sunt procesate pe utilaje specializate de inalta precizie, cu tolerante de ordinul micronilor si care impiedica atat torsionarea acestora in timpul productiei dar si aparitia muchiilor si colturilor deformate.

Mai mult decat atat, pentru a impiedica aparitia unor deformatii la placarea profilelor cu placi de OSB sau placi pe baza de ciment, profilele metalice se preambutiseaza si se pregauresc in aceasta etapa, pe santier urmand sa se faca doar montajul. Datorita acestor procesari uzinate abaterile de montaj sunt practic eliminate in proportie de 99%.

Asta inseamna ca toate elementele constructive (pereti de exterior si interior, plansee, sarpante, tamplarie, etc) se imbina simplu si corect incepand de la structura metalica si placarile acesteia la exterior si interior, pana la finisaje si mobilier.

– Rezistenta si stabilitate in timp.

Casele realizate pe structura din profile de tabla de otel zincat de catre RoMeHOME sunt concepute sa actioneze ca un tot unitar, cu un comportament cat mai rigid, sub diversele tipuri de incarcari la care sunt supuse pe toata durata de viata a acestora.

Rigiditatea elementelor constructive se obtine prin folosirea unor tipuri de profile de diferite grosimi, prin dispunerea acestora in cadrul peretilor conform cu proiectul de executie, a imbinarilor cu 4 suruburi autoforante/punct de imbinare si a utilizarii suruburilor metrice de calitate superioara pentru imbinari intre pereti sau elemente constructive perpendiculare pe acestia, a utilizarii unor profile cu inaltime mare (300mm) pentru plansee si pentru golurile de tamplarie in cazul unor deschideri mari, etc.

O constructie rigida nu sufera deformatii evidente sub incarcari datorate vantului, ploii, zapezii sau cutremurului, impiedicand aparitia fisurilor si pastrarea nealterata a formei si a stabilitatii acesteia pentru o lunga perioada de timp. In acest sens acordam o importanta deosebita modului in care elementele nestructurale ale constructiei (pereti de compartimentare, plafoane, tamplarie, scafe, mobilier suspendat sau pe inaltime mare, obiecte sanitare, echipamente de ventilare, climatizare, etc) sunt fixate de elementele structurale pentru a nu suferi deformatii sub propria greutate sau in caz de cutremur.

 
Structura metalica Structura lsf case la cheie casa structura metalică

– Rezistenta ridicata la umiditate, coroziune.

275 g de Zn/mp! Aceasta este cantitatea optima de zinc, care prin galvanizare, asigura o protectie optima a otelului impotriva coroziunii iar materia prima utilizata de RoMeHOME pentru executia structurilor din profile de tabla respecta acest standard de calitate.

Modalitatea de procesare a profilelor nu afecteaza stratul de zinc de pe foaia de tabla, asigurand protectia la coroziune timp indelungat, in functie si de modul de expunere al profilelor la mediul inconjurator (expus, partial protejat sau inglobat in elemente constructive) dar si de elementele efective de mediu la care este expus (soare, zapada, gheata, mediu salin, mediu desertic, mediu agresiv chimic, etc).

Asta inseamna ca umiditatea, indiferent de sursa din care provine dar si efectele acesteia (mucegaiul, condensul, eflorescentele, mirosurile neplacute, etc) nu pot afecta structurile din profile de tabla de otel zincat procesate la rece, iar datorita modului in care se alcatuiesc peretii ar putea afecta doar local celelalte elemente (termoizolatia din fibra celulozica, placile de gips-carton, placile de OSB, etc).

In general, se considera ca durata de viata a unei constructii pe structura din profile de tabla de otel zincat este cuprinsa intre 100 si 250 de ani, in functie de expunerea/protejarea elementelor constructive la factorii de stres.

– Cea mai buna alegere pentru case eficiente energetic.

Casele pe structura metalica din profile de tabla zincata procesate la rece constituie cea mai buna optiune in ceea ce priveste realizarea unei constructii eficienta energetic.

Datorita faptului ca profilele metalice care alcatuiesc structura de rezistenta a casei sunt subtiri (grosimea cuprinsa intre 1-1,8 mm), puntile termice din dreptul acestora sunt reduse ca pondere in suprafata anvelopantei constructiei (pereti de exterior si acoperis sau terasa).

Structura metalica Structura lsf case la cheie casa structura metalică
Detaliu de perete pentru constructii eficiente energetic. In cadrul structurii peretelui s-a folosit celuloza iar pentru termoizolarea exterioara s-a folosit polistiren expandat (EPS). Pot fi luate in considerare mai multe detalii de rezolvare a peretelui cu diferite alcatuiri, mai multe tipuri de izolatii termice sau si mai multe tipuri de finisaje.

Mai mult decat atat, RoMeHOME recomanda utilizarea unei termoizolatii din fibra celulozica in structurile de pereti si acoperis, ceea ce asigura o umplere omogena a structurii metalice, asigurand o izolatie termica foarte buna a acestora (λD = 0,039 W/mK).

Izolatia din fibre celulozice se monteaza sub presiune pana ajunge la o densitate cuprinsa intre 50-56 kg/mc.

Pentru termoizolarea ulterioara a fatadelor si a acoperisului/terasei se pot utiliza toate tipurile de termoizolatii (vata minerala de sticla sau bazaltica, polistiren, spuma PIR, sticla celulara, etc).

In ceea ce priveste modalitatile de finisare ale fatadelor se pot utiliza atat finisaje cu montaj umed de tip tencuiala decorativa sau placaje decorative cu piatra, etc, cat si toate tipurile de finisaje cu montaj uscat in sistem de fatada ventilata sau neventilata.

Acestea sunt doar cele mai importante avantaje in ceea ce priveste casele pe structura metalica pe care RoMeHOME le implementeaza in piata din Romania.

Despre PRO si CONTRA case pe structuri metalice, poate in articolul viitor.

 

Vreau sa stiu mai mult

Construieste-ti casa visurilor tale!