Continutul site-ului este protejat de copyright ca proprietate intelectuala. Fara acordul scris al romehome.ro nu se accepta copierea (sub orice forma) a oricarei parti din website (design, text, imagini, etc.)
„Casa este o masina de locuit” – LeCorbusier
Montajul structurii frame
Structura frame de la romehoME se obtine in urma unui proces integrat de proiectare de arhitectura, structuri si instalatii dar si de modelare 3D a elementelor structurale cu softuri dedicate. Acest lucru, impreuna cu un montaj realizat in conformitate cu cerintele noastre de o echipa specializata in astfel de operatiuni, conduce la obtinerea unei structuri performante, unitare, cu o rezistenta si stabilitate deosebita la toate tipurile de incarcari si mai ales la cutremur.
DIAGRAMA DE MONTAJ
Montajul structurii frame romehoME se face numai conform diagramei primite de la fabrica, pe care sunt specificate tipul si numarul de profil pentru fiecare modul structural in parte, fara a fi nevoie de adaptari, ajustari sau alte “imbunatatiri” pe santier.
MONTAJUL PROFILELOR
La montaj, profilele C se cupleaza in profilele U numai in locurile special ambutisate din procesul de productie.
Dimensiunea exterioara profil C = Dimensiunea interioara profil U.
Ambutisarea nodurilor permite montarea usoara a profilelor intre ele, precum si ingroparea capetelor suruburilor de fixare, astfel incat placajul structurii sa nu se sprijine pe acestea.
Fixarea nodurilor se face cu 8 suruburi/nod (4 pe o parte si 4 pe celalata parte) ceea ce contribuie la rigidizarea structurii frame, romehoME fiind singura firma din Romania care poate realiza acest tip de fixare!
MODULE STRUCTURALE
Montajul profilelor C si U permite realizarea de module structurale:
• module verticale – pentru pereti de fatada, pereti de interior, atice, etc;
• module orizontale – pentru plansee, terase, balcoane, etc;
• module inclinate – pentru sarpante, scari, etc;
• ferme, grinzi cu zabrele – in diferite variante de conformare;
Ca regula generala, realizarea modulelor pentru elementele constructive portante, pereti, plansee, terase, sarpante, etc se face tinand seama de faptul ca atat transportul cat si manipularea profilelor si respectiv a modulelor sa se faca in deplina siguranta si cu putin personal, atat in fabrica cat si pe santier.
In functie de posibilitatile de transport si de accesul la teren, modulele se pot asambla fie in fabrica, fie direct pe santier.
MONTAJUL MODULELOR
Numarul de puncte de fixare intre module se calculeaza de inginerul structurist odata cu modelarea 3D a structurii iar perforatiile impreuna cu cele pentru traseele de instalatii sunt conformate din timpul productiei profilelor.
Fixarile intre module se realizeaza pe santier numai cu suruburi metrice cu saiba si piulita, in golurile perforate. Se utilizeaza suruburi din otel zincat grupa de rezistenta 8,8 M12x22/35.
Pe santier nu este permisa dispunerea unor alte goluri sau largirea celor existente.
Aceasta va poate da o imagine globala asupra preciziei cu care sunt proiectate si produse elementele componente ale structurii frame in fabrica romehoME.
CONSTRUCTIILE CU PERETII SEPARATI DE PLANSEE
Sunt utilizate doua sisteme de montaj a modulelor structurii frame:
Sistem de montaj in care atat peretii parterului cat si peretii etajului/mansardei sunt fixati de planseul intermediar si care provine din sistemele constructive obisnuite cu planseu si pereti.
Aceasta varianta de montaj este cea mai cunoscuta si cea mai utilizata datorita faptului ca permite ansamblarea foarte usoara a structurii dar si transportul si manipularea facila a profilelor si a modulelor.
CONSTRUCTIILE CU PERETII CONTINUI
Sistem de montaj in care planseul este fixat de profilele peretilor care raman continui pe toata inaltimea. Aceasta varianta de montaj este utilizata mai ales in cazurile constructiilor modulare sau a constructiilor pe parter sau parter si mansarda. Avantajul acestei variante este ca simplifica detaliile de racord insa poate ingreuna atat manipularea cat si montajul modulelor pe santier.
IMPORTANT!
Dimensionarea si dispunerea profilelor dar si a modulelor in cadrul constructiei face obiectul unui calcul structural pentru fiecare proiect in parte si exista mai multi factori care influenteaza acest lucru:
• deschiderile intre reazeme precum si golurile de tamplarie, scari, etc;
• incarcarile si solicitarile conform normelor in vigoare;
• limitari legate de transport si/sau manipulare;
• factori de termoizolare, acustica, elasticitate, vibratii;
Este de precizat ca o structura frame din profile metalice usoare este foarte versatila in ceea ce priveste dispunerea si dimensionarea atat a profilelor cat si a modulelor si poate avea mai multe solutii pentru acelasi detaliu structural, in functie de solicitarile la care trebuie sa raspunda elementul respectiv.
romehoME vinde structuri calculate si verificate realizate din profile cu pereti subtiri din tabla de otel zincat si nu doar profile!