REMODELAREA UNEI CONSTRUCTII EXISTENTE CU STRUCTURI DIN OTEL ZINCAT LAMINATE LA RECE. EPISODUL 2

relationand prompt la nevoia de informare a clientilor si de aceea va propunem o NOUA serie de 3 articole dedicate conceptului de ``Remodelare``

Nu facem dizidență, nu luptăm subversiv cu legislația în vigoare, sau cu autoritatea. Dar cînd necesitățile de moment nu se mai altoiesc cu contextul contemporan, omul, mai mult sau mai puțin creativ, caută soluții, inventează sau inovează, preluand modele și le adaptează specificului existent, cu o bună proiecție către viitor.

 

Ideea despre care vă povesteam în episodul trecut s-a rezumat la următoarele:

  • Proiectarea integral a unui imobil pe vatra celui vechi, cu o structura metalica. Cu foarte puțin mai mare decât originalul.
  • Realizarea structurii metalice in 2 etape: prima etapă cu o structură inițială, parțială, perimetrală, care să poata susține un paravan visual, realizat din banner-e fotografice, cu aspectul bine detaliat al vechiului imobil; după ce paravanul de protecție devine activ, funcțional, se poate incepe etapa 3: demolarea imobilului vechi, facută cu multă grijă: fără zgomote, fără praf, și cu o evacuare inteligentă a molozului. Etapa 4: continuarea construirii imobilului nou în spatele paravanului: structura și exterioarele, cu cât mai putine modificări față de vechiul imobil.
  • Etapa 5: dupa finalizarea structurii și a exterioarelor, cu același aspect cu al vechiului imobil, paravanele se pot îndepărta și urmează să rămână la vedere noul imobil, foarte asemănător cu cel vechi. Se pot aborda în liniște și cu răbdare etapele pentru realizarea instalațiilor si a finisajelor interioare, mobilare etc. Un interior strașnic modernizat, echipat modern si cu remodelările funcționale necesare momentului contemporan.

 

Mergând pe o logica a bunului simț, cu doar o ușoară mărire, s-a obținut o creștere a suprafeței la sol cu 10%. Poate că nu a fost un câștig semnificativ. Poate că nici nu era nevoie de mai mult pentru o casă de vacanță.

 

Câștigul esential a fost că s-a înlocuit o casă veche, ce stătea să cadă, să se prăbușească, cu una nouă, complet modernizată. Arhitectura fațadelor nu a ridicat problema unui câștig, dar cu certitudine creșterea gradului de siguranță și confort al interiorului a reprezentat marea provocare.

 

Evident ca legea ar fi urmat să fie încălcată, dar tema pe care o avea de rezolvat amicul meu, avocatul, ar fi fost cum să o încalce cât mai puțin, sau cum să genereze o altfel de abordare, mai flexibilă, a autorității locale, cu privire la păstrarea amplasamentului, volumetriei, aspectului, funcțiunii de locuit,  la parametrii superiori din punct de vedere al calității.

 

Ideea a căpătat viață, povestea s-a săvârșit. Au trecut ceva ani de atunci, casa e bine merci, vacanțele acolo sunt minunate, inundații nu sunt, autoritatea nu a prins de veste, lumea e fericită.

 

Bugetul a fost ok, nu a crescut prea mult datorită paravanelor sau faptului că a trebuit lucrat în spatele acestora. De atunci am întalnit de multe ori aceasta situație pe plaiurile noastre, și aș putea afirma că a devenit o practică curentă. Chiar daca nu în proporție de masă.

 

Remodelarea integrală a unei case nu e un proces lin, ușor. În exemplul de mai sus a fost vorba de o casă mică, cu o amprentă la sol de 80 mp. Bugetul a cuprins și costurile cu demolarea. Ce este interesant este ca am fi putut sa o mai si inaltam un pic, cu cca. 1,20m in pod, cu un perete perimetral, astfel încât să adăugăm și să utilizăm și o eventuala mansardă.  Nu ne-am asumat aceste riscuri. A primat factorul siguranță, să nu bată la ochi.

 

Cel mai interesant însă rămâne aspectul social, de unitate a poporului român. Actul de frondă la adresa autorității mai ține și azi. Cu timpul vecinii au observat ce se întâmpla acolo. Lumea nu e oarbă sau surdă.  Dar nimeni nu a reclamat. Ba mai mult: suntem în discuții cu unii dintre vecini, care economisesc banii necesari remodelării caselor lor.

 

Iar noi suntem pregătiți să mergem mai departe.

 

 

Arh. Viorel Pleșca

Romeho.ME

Photo Avantajele caselor pe structura metalica

Cititi si articolul >>  Casa din structura metalica usoara laminata la rece

Slide8

Cititi si articolul >>  Remodelare – A modifica după voie, a potrivi, a adapta – Episodul 1

Stati pe aproape, in urmatoarea saptamana continuam cu un nou articol dedicat conceptului de „remodelare”, Episodul 3

Iti construim proiectul tau pe Structura metalica usoara

ia in calcul Avantajele Romeho.ME si un BONUS gandit special pentru tine

#CalitateaMaterialelor, #ProtectiaPeCanturiSauMuchii, #Utilizam4SuruburiAutoforanteElvetiene #ImbinarileProfilelor, #GravuriStantate, #PretulStructuriiCeIncludeSiElementeDeAsamblare, #ReducemCantitatileDeDeseuri #ReducereaCosturilor, #ReducereaTermenelorDeExecutie, #RespectamProiectul, #KituriDeStructuriComplete, #StructuraPrefabricataMetalicaCalitativeDinProfileDeTablaZincata

Putem vorbi acum pe:

Tel / WhatsApp: (+40) 758025939, Skype: romehoME,

E-mail: adch@romehome.ro

Aplicatii de referinta Romeho.ME puse in opera cu profile metalice din otel formata la rece

mai jos poti sa vezi clar ce inseamna sa construiesti si sa traiesti intr-o constructie cu structura metalica usoara

Casa Dia din Wildungsmauer, Austria

Locuinta proiectata este o constructie P+1E avand dimensiunile maxime in plan 12.30 x 13.15 m cu un spatiu de locuit de 156,54 m² si o aria desfasurata de 248,69 m².

Un loc de parcare in carport de 19,37 m², Acoperire – sistem terasa circulabila.

Casa este disponibila în variantele „la rosu” „semifinisat” si „la cheie”

Centru migranti Werdau

O solutie tehnica ce satisface rapid nevoia de spatii de cazare a migrantilor.

Kit-urile de structura metalica sunt livrate dintr-o singura sursa si asigura incepand de la proiectare, monitorizarea calitatii uzinarii, adaptarea organelor de asamblare cat si transportul.

Supraetajare – Timpuri Noi, Bucuresti

Structura metalica usoara, Calitatea materiei prime a structurilor metalice este S350GD-Z275MA, Imbinarile profilelor sunt realizate prin elemente preambutisate utilizand 4 suruburi autoforante de provenienta elvetiana.

Kit-urile de structura metalica sunt livrate dintr-o singura sursa si asigura incepand de la proiectare, monitorizarea calitatii uzinarii, adaptarea organelor de asamblare cat si transportul.

Casa Nearly zero – Dia Stefanesti, judetul Arges

Casa cu consum de energie aproape 0 / Nzeb (Nearly zero energy building) – Conceptul de casa in varianta de structura prefabricata metalica din profile de tabla zincata – constructie in desfasurare 2017 Arges, Romania

...

in canalul nostru de Youtube gasiti materiale  video ce prezinta aplicatii cu Structuri Metalice Usoare

timelaps-uri cu poze din santier, prezentari video de proiecte, articole de specialitate ale aplicatiilor realizate de noi, romeho.ME