Generatia HUB

Curs de montaj sisteme de acoperis Novatik

Pe vremea lui Ceasca auzeam o expresie: ”ma duc in cutare loc, pentru un schimb de experienta”.

Prin anii ’90, firmele corporative aduceau specialistii, trainer-ii, sa ne educe, sa ne prezinte produsele, modul lor de utilizare si avantajele competitive. Nu era un schimb de experineta. Nu. Erau lectii unisens, ne invatau micile mecanisme ale economiei de piata. Holbam bine ochii si faceam niste poze ca sa nu uitam esentialul din prezentarile respective. Mai luam si notite pe alocuri, si valuarile istoriei au consolidat aceste lectii, alaturi de experientele pe care trebuia sa ni le traim.

Ieri am participat la evenimentul inaugural al unui hub in Pitesti, organizat de MasterBuild reprezentata de Costica Gubavu – Director tehnic impreuna cu RoofXpress reprezentata de arh. Cristi Cocioba si HomeHub. Au fost invitati sa  sustina cursul de “montaj sisteme de acoperis Novatik” speakerii Victor Toader Catalin – Director regional si Luciana Patrascu – Director Comercial impreuna cu Dragos Ichim – Director tehnic si Mihai Margarit – Maistru. Un furnizor de sisteme de acoperisuri, tigle metalice si accesorii, pe scurt. Grupate sub un concept numit “RoofXpress” Nu am refuzat invitatia. Dimpotriva. M-am dus cu curiozitate. Si a meritat. Pentru ca am aflat si lucruri noi, altele mi-au fost confirmate. Dar am vazut si ceva neasteptat.

 

        

 

M-am intalnit, la diferenta de doua generatii, cu glumele repetive ale istoriei. M-am simtit bine, calarind buclele temporare, acum in mileniul trei, alaturi de alti oameni, unii prieteni, altii necunoscuti, majoritatea de seama copiilor mei. Fac parte din generatia copiilor mei. Toti montatori autorizati de acoperisuri. Constructori sau reparatori de acoperisuri. In limba romana nu s-a gasit o denumire mai scurta, asa ca, pe alocuri, vom utiliza si denumirea englezeasca: “roofer”-i. Unii dintre ei angajatii unui patron, care i-a trimis sa mai afle cate ceva, altfel buni meseriasi. Alti, trecuti de etapa aceasta, niste foarte buni meseriasi care si-au luat soarta in propriile maine si au firma lor cu care isi organzieaza munca si isi duc traiul.

Cursul? Nimic nou, nimic spectaculos. O cafea-doua, o prezentare-doua, niste intrebari, niste raspunsuri, niste contre amicale si firesti, sustinute cu argumente, subliniate cu glume si impanate cu zambete. O atmosfera cum poti gasi la orice seminar sau workshop in orice hub din lumea asta.

 

         

 

Partea interesanta a venit dupa “teorie”. A venit la demonstratia practica, pregatita in curte, pe un acoperis din structura metalica, realizat scara 1:1. Cei 2 traineri au adus de toate, de la materialele componente ale sistemului, pana la drujba si clesti de tinichigerie, scule de scule. Am crezut ca va fi o structura tip curs, demo. Ei ne arata, noi invatam. Desigura ca se faceau si poze. Cu mobilul. Multe si usor de facut. Nu pe film, nu scump. Specific zilelor noastre, specific pana la sange acestei generatii.

 

         

 

Am realizat ca planul era unul liber. Cred ca echipa Novatik venise pregatita sa aplice tactica “sa ii invatam, dar daca vor sa se implice in realizare, sa ii lasam”. Planul a functionat. Se incrucisau dialoguri, mainile trainerilor se impleteau cu mainile montatorilor. Au masurat, au taiat impreuna. Au croit si montat impreuna. Dupa cateva ponturi baietii Novatik s-au tras usor de-o parte, montatorii si-au intrat in rol si au inceput treaba serios. Trainerii mai scapau cate un secret, mai faceau cate o scurtatura de corectura pe ici, pe colo. Si interveneau unde simteau cu adevarat ca unele detalii specifice produsului lor ar fi trebuit clarificat si aplicat, dupa manual.

Vreamea frumoasa, de primavara, 14 spre 15 grade Celsius, a favorizat gluma si prietenia. La inceput au fost contre, din categoria “greseli vanate” si “stai sa-ti arat eu”. Dar cand ceea ce arata unu era o noutate pentru altul atmosfera a devenit extrem de lucrativa. Si pac, atunci mi-am adus aminte de expresia “schimb de experienta”. Oameni buni, stimati cititori! Chiar asta s-a intamplat. Construiau acoperisul, configurau detaliile, croiau materialul, impartasind unii altora experinetele lor, secretele lor.

 

    

 

Pentru trei ceasuri, trei ore astrale, sentimentul ca cel de alaturi e concurentul, ca ii va lua painea, a diparut, s-a evaporat. Oamenii erau senini. Si-au dat seama cat de multe lucruri au in comun. Si-au dat seama ca impreuna formeaza o casta. Cu aceleasi problematici, cu aceleasi valori, cu aceleasi aspiratii. Dintr-o data, intr-un anumit cadru, si asta este hub-ul nostru, s-au descoperit potentialii membrii ai unei comunitati. O concordie simpla, de primavera.

 

      

 

RoofXpress si-a asumat rolul de dezvoltare si consolidare a unei comunitati profesionale, a comunitatii montatorilor de acoprisuri. Evenimentul de azi a fost primul pas. Probabil ca vor urma multi, foarte multi alti pasi, pana se va cristaliza aceasta comunitate. Dar, alaturi de organizatori, sunt si eu la fel de optimist.

Se foloseste frecvent butada “istoria se repeta”. De cele mai multe ori cu ironie, ca o atentionare in cazurile negative, deci atentie, da?……
Ei, astazi mi-am dat ca istoria se repeta, intr-o situatie luminoasa, pozitiva. Acel “schimb de experienta” a aparut natural. Chiar daca nu s-a numit astfel, el s-a manifstat ca atare. M-am bucurat si m-am hotarat sa acord mai multa atentie acestor tineri, sa sprijin cu mai multa preocupare “Generatia Hub”.

 

Arh. Viorel Plesca
Pitesti, 18.02.2019.

Accesati mai jos galeria foto completa ; )

IMG_0520
IMG_0673
Curs montaj sisteme acoperis 33
Evaluare si Autoevaluare 24.01.2019

Cititi si articolul >>  Evaluare si autoevaluare in luarea deciziei despre cum, cu cine si in cat timp veti realiza investitia visata

Slide8

Cititi si articolul >>  Remodelare – A modifica după voie, a potrivi, a adapta – Episodul 1

Iti construim proiectul tau pe Structura metalica usoara

ia in calcul Avantajele Romeho.ME si un BONUS gandit special pentru tine

#CalitateaMaterialelor, #ProtectiaPeCanturiSauMuchii, #Utilizam4SuruburiAutoforanteElvetiene #ImbinarileProfilelor, #GravuriStantate, #PretulStructuriiCeIncludeSiElementeDeAsamblare, #ReducemCantitatileDeDeseuri #ReducereaCosturilor, #ReducereaTermenelorDeExecutie, #RespectamProiectul, #KituriDeStructuriComplete, #StructuraPrefabricataMetalicaCalitativeDinProfileDeTablaZincata

Putem vorbi acum pe:

Tel / WhatsApp: (+40) 758025939, Skype: romehoME,

E-mail: adch@romehome.ro

Aplicatii de referinta Romeho.ME puse in opera cu profile metalice din otel formata la rece

mai jos poti sa vezi clar ce inseamna sa construiesti si sa traiesti intr-o constructie cu structura metalica usoara

Casa Dia din Wildungsmauer, Austria

Locuinta proiectata este o constructie P+1E avand dimensiunile maxime in plan 12.30 x 13.15 m cu un spatiu de locuit de 156,54 m² o arie construita de 152,78 m² si o aria desfasurata de 248,59 m².

Un loc de parcare in carport de 19,37 m², terasa  de 19,58 m², acoperis – sistem de terasa circulabila.

Casa este disponibila în variantele „structura metalica completa” „la rosu” „semifinisat” si „la cheie”

Centru migranti Werdau

O solutie tehnica ce satisface rapid nevoia de spatii de cazare a migrantilor.

Kit-urile de structura metalica sunt livrate dintr-o singura sursa si asigura incepand de la proiectare, monitorizarea calitatii uzinarii, adaptarea organelor de asamblare cat si transportul.

Supraetajare – Timpuri Noi, Bucuresti

Structura metalica usoara, Calitatea materiei prime a structurilor metalice este S350GD-Z275MA, Imbinarile profilelor sunt realizate prin elemente preambutisate utilizand 4 suruburi autoforante de provenienta elvetiana.

Kit-urile de structura metalica sunt livrate dintr-o singura sursa si asigura incepand de la proiectare, monitorizarea calitatii uzinarii, adaptarea organelor de asamblare cat si transportul.

Casa Nearly zero – Dia Stefanesti, judetul Arges

Casa cu consum de energie aproape 0 / Nzeb (Nearly zero energy building) – Conceptul de casa in varianta de structura prefabricata metalica din profile de tabla zincata – constructie in desfasurare 2017 Arges, Romania

...

in canalul nostru de Youtube gasiti materiale  video ce prezinta aplicatii cu Structuri Metalice Usoare

timelaps-uri cu poze din santier, prezentari video de proiecte, articole de specialitate ale aplicatiilor realizate de noi, romeho.ME