Concept constructiv arhitectural

Locuinta este unul dintre obiectele privilegiate gratis care pot exprimata personalitatea fiecaruia.

 

Casa capata un suflet, pe care nici macar schimbarea proprietarului nu il poate indeparta.
Casele imprumuta valorile, spiritul proprietarului fiind construita dupa placul, nevoile si aspiratiile acestora.
Proiectia, viziunea asupra propriei locuinte ingemaneaza atat mostenirea culturala, cat si apropierea fata de viitor.

Structura si capabilitatile ei sunt legate de calcule, normative si standarde. Finisajele, ambientul sunt legate de estetica discreta fie a dorintelor proprietarului, fie creativitatea arhitectului, fie ambele.

Partea tehnica, echiparea, cea care subliniaza si sustin gradul de confort tin de pragul dezvoltarii tehnologice si impins cat mai aproape de R&D tin, evident, si de buget.

Cu alte cuvinte “Ca sa avem arhitectura intr-o casa aceasta trebuie sa fie rezistenta, utila, frumoasa si economica – cum spunea Marcus Vitruvius Pollio in “De Architectura”

Stilul, amprenta, culturala, gusturile intiparite de individ si familia sa in construirea si amenajarea aranjarea locuintei, cateodata de-a lungul catorva generatii, depinde in mare masura de statutul de folosinta al acesteia.

Marea majoritate a familiilor prefera sa foloseasca o locuinta proprie, separata de cea a vecinilor – o locuinta unifamiliala pe un lot.
Proprietatea asupra unei case stimuleaza si motiveaza intreaga familie in exprimarea amprentei specifice, in asumarea culturala a prezentei sociale.

Se vehiculeaza conceptul “mandrie de proprietar”, locatarul proprietar fiind in mai mare masura interesat de casa, de mesajul pe care aceasta il transmite catre de vecini si vecinatati.

Este la fel de interesat si de feed-back-ul vecinilor sau la vizitatorilor, ca o recunoastere sociala.
Devine usor de constatat extinderea caracterului de reprezentare de la individ la intreaga comunitate: rolul de reprezentare se manifesta asadar pe doua planuri – individual si colectiv.

Situatia este mai buna pentru indivizii din zone cu locuinte proprietate personala.
Arhitectura unei locuinte de acest fel insa, oricat de valoroasa nu prezinta interes decat daca presupune posibilitatea integrarii intr-un tesut urban.

Locuinta este astfel mijloc de comunicare, facilitand contacte intre diferite grupuri de oameni. Mesajul comunicat astfel se constituie intr-un model care, odata insusit, conduce la realizarea unor obiecte cu trasaturi asemanatore sau identice.

Unii o numesc “moda”, altii “stil”, alti “curent” si unii chiar “epoca”.

Locuintele, de la pesterile paleoliticului si pana la zgarie norii din Golf, au servit omul si nevoile lui specifice.
Le Corbusier spunea ca “locuintele reprezinta un invelis care raspunde anumitor cerinte si stabileste raporturi juste intre ambientul cosmic si fenomenele biologice umane”. Socialmente insa trebuie adaugat ca acestea au mult mai multe roluri, indeplinindu-l si pe acela de “reprezentare sociala”.

Trecand de la locuinta unifamiliala la locuinta colectiva, mai nou “complexul rezidential” putem observa ca locuinta contribuie activ la afirmarea conditiei umane.
Caracterul de reprezentare al locuintei s-a manifestat inca de la inceputul organizarii sociale a oamenilor, inca din pesteri.

Arhitectura este EA insasi imaginea omului, cu toata complexitatea ei de forme, de dibacie tehnica, de mijloace de comunicare cu ceilalti oameni, in evolutia din ce in ce mai complexa.

Din totdeauna oamenii au facut diferenta intre pestera, sau “cutia de chibrit” si spatiul propriu-zis locuit si personalizat de om.

 

Putem asigura echilibrul intre arhitectura postulata de Vitruviu, functia de reprezentare, bugetul financiar si cel de timp prin solutia tehnica pe care o promovam;
STRUCTURI PREFABRICATE METALICE, DIN PROFILE DE TABLA ZINCATA

Sintetic spus locuintele se clasifica tipologic astfel:

...

 Locuinte unifamiliale

...

 Locuinte insiruite

...

 Locuinte cuplate

...

 Locuinte covor

...

 Locuinte colective

...

 Locuinte de vacanta

Aplicatii de referinta Romeho.ME puse in opera cu profile metalice din otel formata la rece

mai jos poti sa vezi clar ce inseamna sa construiesti si sa traiesti intr-o casa cu structura metalica

Casa Dia din Wildungsmauer, Austria

Locuinta proiectata este o constructie P+1E avand dimensiunile maxime in plan 12.30 x 13.15 m cu un spatiu de locuit de 156,54 m² si o aria desfasurata de 248,69 m².

Un loc de parcare in carport de 19,37 m², Acoperire – sistem terasa circulabila.

Casa este disponibila în variantele „la rosu” „semifinisat” si „la cheie”

Centru migranti Werdau

O solutie tehnica ce satisface rapid nevoia de spatii de cazare a migrantilor.

Kit-urile de structura metalica sunt livrate dintr-o singura sursa si asigura incepand de la proiectare, monitorizarea calitatii uzinarii, adaptarea organelor de asamblare cat si transportul.

Mansarde in oglinda

Structura metalica usoara, Calitatea materiei prime a structurilor metalice este S350GD-Z275MA,

Imbinarile profilelor sunt realizate prin elemente preambutisate utilizand 4 suruburi autoforante de provenienta elvetiana.

Kit-urile de structura metalica sunt livrate dintr-o singura sursa si asigura incepand de la proiectare, monitorizarea calitatii uzinarii, adaptarea organelor de asamblare cat si transportul.

Casa Nearly zero – Dia Stefanesti, judetul Arges

Casa cu consum de energie aproape 0 / Nzeb (Nearly zero energy building) – Conceptul de casa in varianta de structura prefabricata metalica din profile de tabla zincata – constructie in desfasurare 2017 Arges, Romania

Hai sa construim impreuna proiectul tau pe Structura metalica

ia in calcul Avantajele Romeho.ME si BONUSUL gandit special pentru tine

#CalitateaMaterialelor, #ProtectiaPeCanturiSauMuchii, #Utilizam4SuruburiAutoforanteElvetiene #ImbinarileProfilelor, #GravuriStantate, #PretulStructuriiCeIncludeSiElementeDeAsamblare, #ReducemCantitatileDeDeseuri #ReducereaCosturilor, #ReducereaTermenelorDeExecutie, #RespectamProiectul, #KituriDeStructuriComplete, #StructuraPrefabricataMetalicaCalitativeDinProfileDeTablaZincata

Putem vorbi acum pe:

WhatsApp: (+40) 758025939, Skype: romehoME

E-mail: adch@romehome.ro

...

in canalul nostru de Youtube gasiti materiale  video ce prezinta aplicatii cu Structuri Metalice

timelaps-uri cu poze din santier, prezentari video de proiecte, articole de specialitate ale aplicatiilor realizate de noi, romeho.ME